5+1 látnivaló Tata vadregényes városában

A „Vizek városa” méltán híres vadregényes tavairól, és azokról a vízparti látványosságokról, amelyek egy kirándulás alkalmával várnak bennünket a városban. A Tarjántól 15 km-re fekvő település olyan élményeket ígér, amelyek egy egynapos látogatás esetén biztosan újra és újra visszacsalogatnak a városba.

 

 

 

 

A Tatai vár

Az Öreg-tó partján álló Tatai várat Luxemburgi Zsigmond király építtette a 14. század végén, 15. század elején, és királyi nyaralókastélyként funkcionált. A négyzetes alaprajzú, négy saroktornyos, belső udvaros várnak sajnos mára már csak a délkeleti szárnya áll, 1683-ban ugyanis elfoglalták, majd felrobbantották az oszmán csapatok.

5+1 látnivaló Tata vadregényes városában

Ennek ellenére a vár területén sétálva a vár többi részének feltárt alapfalaival is találkozhattok, ami minden korosztály számára érdekes élmény, hiszen bármilyen irányból közelítitek meg az épületet, olyan, mintha visszautaznátok az időben.

A vár látványa a tóparton sétálgatva is lenyűgöző, épületében pedig állandó kiállítás keretében a tatai fazekasságot, a 18. századi és 19. századi mezővárost, a főúri élet és a fajansz-manufaktúra emlékeit bemutató termeket is felkereshetitek. A római szoba szintén érdekes látnivaló.

5+1 látnivaló Tata vadregényes városában

 

Tatai Fényes Tanösvény

Gyertek velünk most a Tatai Fényes Tanösvény vadregényes lápvidékére, és járjuk be együtt 18 állomáson keresztül az 1350 méter hosszú cölöpsétányt.  Ismerkedjetek meg a láperdők és a karsztforrások világával, és készítsétek el életetek fotóját a bámulatos tavirózsákról, vagy akár teknősökről, hódokról is. A kilátótorony és függőhíd igazán bájos része a területnek, de a látogatóközpontot és a 14 méter magas fatornyot se hagyjátok ki, ha itt jártok.Remek családi program a tanösvény felfedezése, amely akár egy egynapos program is lehet, hiszen a kisebb gyerekek számára is tartogat izgalmakat.

Angolkert Tatán

Az Angolkert a helyi lakosok és a turisták népszerű randevú helyszíne a ligeteinek, sétányainak és műemlékeinek köszönhetően. Átszövik a kalandos sétautak, de a platánok és szomorúfüzek társasága is hihetetlenül megnyugtató. Bakancslistás látnivaló Tata szívében.

Ha a parkban jártok, feltétlenül keressétek fel a Charles Moreau által tervezett műromokat, amelyekhez egy kis kőhídon juthattok át. A tó déli partján található a romantikus stílusú Török Mecset, a park bejáratától nem messze pedig a Pálmaház épülete áll. Ha már a műromokkal találkoztatok, akkor keressétek fel a mesterséges barlangot is, amely az Avernus-barlang nevet viseli. Az Angolparkban található még az Esterházy Nyári lak, amelyet Grossmann József tervezett és a szabadtéri színpad is a közelben van.Ha a parkban sétáltok, üljetek le egy kicsit a romantikus Cseke-tó mellett is, amely sétatávolságra van az Öreg-tó partjától. A Cseke-tó népszerű horgászparadicsom, ezért ha szerettek horgászni, a botokat feltétlenül hozzátok magatokkal.

icon-1.png

RÓLUNK

Német Nemzetiségi Ifjúsági Tábor
icon-2.png

CÍM

2831 Tarján, Baglyas Park Hrsz.:0222
icon-3.png

KAPCSOLAT

Hírlevél

BaglyasPark© 2024. All rights reserved.